Vi utför allt inom fönsterrenovering

Tel: 08 583 575 46

Fönsterrenovering 

Steg 1

Fönsterbågarna demonteras, tas till verkstad och ersätts av fönsterparaplyer i fönsteröppningarna.

Steg 2

I verkstaden tas all gammal färg och kitt bort och bågar slipas trärena. Eventuella rötskador ersätts med nytt kärnvirke. Därefter oljas bågarna in, grundmålas, kittas och färdigstryks 2 gånger.

Steg 3

Vid behov smörjs beslag och gångjärn upp, tätlister och dåliga beslag byts ut. I samband med återmonteringen av fönster utförs justering av beslag och gångjärn. Sammantaget innebär en komplett fönsterrenovering att du får fönster som är i funktionsmässigt nyskick.

Energibesparing

Hur?

Vi bygger om befintliga kopplade tvåglasfönster genom att konvertera dem till treglasfönster med energiglas och argonfyllning.

Fördelar

Fördelarna är att man behåller fint kärnvirke, tidsenliga profiler och beslag. Det gamla fönstret behåller sitt ursprungliga utseende men har sänkt sitt U-värde från ca 3,0 till 1,2 och håller samma energiprestanda som ett nytt fönster.

Tips

Ett annat alternativ är att i samband med att fönstren renoveras, byta ut det befintliga innerglaset mot ett 4mm lågemissionsglas (energiglas) och ändå få ett nästan dubbelt så energieffektivt fönster än tidigare

Vi erbjuder även

– Montering av fönsterventiler

– Byte av trasiga rutor

– Målning av fönster på plats

Tidigare projekt

Svar inom ett dygn > 24h

Gratis offertförfågan

Ring oss på: 08 583 575 46